A dat 30 de dolari pe o schiţă care valora 10 milioane de dolari. Prin ce a trecut un american pentru a dovedi că deţine o operă de artă extrem de valoroasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Schiţa intitulată „Fecioara şi pruncul”, realizată de Albrecht Dürer FOTO Agnews Gallery via CNN
Schiţa intitulată „Fecioara şi pruncul”, realizată de Albrecht Dürer FOTO Agnews Gallery via CNN

Un bărbat din SUA a cumpărat o schiţă cu 30 de dolari, la un târg de vechituri din statul american Massachusetts. Ulterior, a aflat că lucrarea ar fi opera faimosului artist al Renaşterii Albrecht Dürer, pe care experţii o estimează la o valoare de cel puţin 10 milioane de dolari, relatează CNN.

Colecţionarul de artă Clifford Schorer din Boston, care este consultant al galeriei Agnews, a povestit pentru CNN că a dat peste opera de artă, despre care se crede că a fost finalizată în 1503, din întâmplare, în drum spre o petrecere în Massachusetts, în 2019.

Clifford a relatat pentru publicaţie că a descoperit lucrarea într-o librărie, după ce a fost achiziţionată cu numai 30 de dolari la un târg de vechituri.

Cred că este fie cel mai mare fals pe care l-am văzut vreodată, fie o capodoperă”, a fost prima reacţie a colecţionarului. 

Ulterior, Schorer a povestit cum a început o călătorie de trei ani pentru a verifica opera de artă, care a implicat a 17 zboruri internaţionale în jurul lumii pentru a consulta experţi.

Colecţionarul a mai spus că desenul a fost examinat de cercetători din domeniu alături de alte lucrări pe hârtie ale lui Dürer şi a fost supus unei analize tehnice a vechimii şi poartă semnul distinctiv al artistului.

Potrivit Agnews Gallery, casa de licitaţii din Londra unde se află acum opera de artă, Albrecht Dürer, care a murit în 1528, este considerat atât cel mai mare artist german al timpului său, cât şi unul dintre cei mai importanţi artişti şi intelectuali ai Renaşterii europene.

Desenul redescoperit se intitulează „Fecioara cu Pruncul”. Deoarece cariera şi moştenirea lui Dürer au fost studiate în profunzime de la moartea sa, este extrem de rar să găseşti lucrări necunoscute, iar Agnews a spus că această schiţă a fost „subiectul unui mare interes de la descoperirea ei”.

SUA



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite