Vladimir Putin va face prima călătorie în străinătate de la declanşarea războiului din Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO ilustrativă: Arhivă
FOTO ilustrativă: Arhivă

Vladimir Putin va vizita două mici state ex-sovietice din Asia Centrală, a anunţat duminică televiziunea de stat rusă, iar aceasta ar fi prima călătorie cunoscută a liderului rus în străinătate de când a început invazia în Ucraina.

 Pavel Zarubin, corespondentul la Kremlin al postului de televiziune de stat Rusia 1, Putin va vizita Tadjikistanul şi Turkmenistanul şi apoi se va întâlni cu preşedintele indonezian Joko Widodo pentru discuţii la Moscova, conform Reuters.

La Duşanbe, Putin se va întâlni cu preşedintele tadjik Imomali Rakhmon, un aliat apropiat al Rusiei şi cel mai longeviv conducător al unui fost stat sovietic. La Ashgabat, el va participa la un summit al naţiunilor din regiunea caspică, alături de liderii Azerbaidjanului, Kazahstanului, Iranului şi Turkmenistanului. 

Ultima călătorie cunoscută a lui Putin în afara Rusiei a fost o vizită la Beijing la începutul lunii februarie, unde el şi preşedintele chinez Xi Jinping au anunţat un tratat de prietenie cu câteva ore înainte ca ambii să participe la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite