Vladimir Putin: „Noile sancţiuni riscă să afecteze companiile occidentale care activează în Rusia”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a avertizat, marţi, în cadrul unei conferinţe televizate, că noile sancţiuni americane şi europene ar putea avea repercusiuni asupra modului în care companiile occidentale activează în domenii-cheie ale Rusiei, precum sectorul energetic, potrivit AFP.

„În cazul în care această situaţie va continua, vom fi nevoiţi să reconsiderăm modul în care societăţile străine acţionează în Rusia, în special în domenii-cheie precum energia”, a spus Vladimir Putin.

„Ne dorim însă să nu recurgem la nicio măsură ca răspuns”, a mai adăugat liderul de la Moscova.

Totodată, preşedintele rus a ţinut să precizeze că „nici formatori ruşi, nici unităţi speciale şi nici trupe” ruseşti nu se regăsesc în Ucraina.

În cadrul discursului său, liderul de la Kremlin a menţionat că speră ca în scurt timp observatorii OSCE (Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa) reţinuţi de separatiştii proruşi în Ucraina să fie eliberaţi cât mai repede.

„Aceşti observatori trebuie să fie conştienţi că au intrat într-o zonă de conflict, într-o regiune care nu recunoaşte legimititatea autorităţilor. Cei care sunt implicaţi ar trebuie să tragă o serie de concluzii din ce se întâmplă. Aceştia ar trebui să se pună de acord în legătură cu misinea lor în primul rând cu cei care controlează acest teritoriu”, a mai afirmat preşedintele rus.

De asemenea, Vladimir Putin a acuzat Statele Unite ca fiind în „umbra” evenimentelor din Ucraina încă de la debutul lor.

„Cred că ceea ce se întâmplă acum ne arată cine a fost cu adevărat în spatele acestor evenimente (din Ucraina - n.r.). Dacă la început Statele Unite acţionau din umbră, acum putem sesiza că acestea au un rol din ce în ce mai activ. Este necesar să se înţeleagă faptul că situaţia este una serioasă şi cere abordări concrete pentru rezolvarea ei”, a mai declarat preşedintele rus.

Liderul de la Kremlin a făcut de asemenea un apel şi la autorităţile de la Kiev pentru a respecta în mod egal drepturile tuturor cetăţenilor din regiunile estice ale Ucrainei.


Citeşte şi:

Vladimir Putin, invitat de onoare la ziua de naştere a fostului cancelar german, Gerhard Schroeder

Fostul cancelar german Gerhard Schroeder şi-a sărbătorit cea de 70-a aniversare alături de preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, în St. Petersburg, luni seară, în timp ce SUA şi Uniunea Europeană sporeau sancţiunile faţă de Moscova, ca răspuns la criza din Ucraina.

Colonelul Vladimir Vladimirovici Putin... alesul, aleşilor (1)

Recentele evoluţii ale Federaţiei Ruse în arena relaţiilor internaţionale sunt considerate de către majoritate liderilor politici occidentali şi de mass-media ca fiind rodul voinţei şi viziunii politice a preşedintelui Federaţiei Ruse, fostul colonel KGB Vladimir Vladimirovici Putin.

Vladimir Putin, după noile sancţiuni: „Vom supravieţui şi vom merge mai departe”

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a declarat, luni, în cadrul unei întâlniri cu mai mulţi parlamentari, că ţara sa este capabilă să înlocuiască, în aproximativ doi ani şi jumătate, importurile restricţionate prin noile măsuri luate de Occident. Luni, Statele Unite au impus o nouă serie de sancţiuni pentru 17 companii ruseşti.

RusiaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite