Vladimir Putin a promulgat o lege privind ONG-urile străine „indezirabile”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat sâmbătă o lege care permite atribuirea statutului de organizaţie „indezirabilă” pentru ONG-uri străine şi internaţionale, relatează agenţia Sputnik, citată de Mediafax. Astfel, un ONG considerat „indezirabil” nu va avea dreptul să înfiinţeze structuri, să publice informaţii, inclusiv în presă, şi să desfăşoare proiecte în Rusia.

„Activităţile unui ONG străin sau internaţional care constituie o ameninţare pentru bazele regimului constituţional, capacitatea de apărare sau securitatea naţională a Federaţiei Ruse pot fi recunoscute drept indezirabile pe teritoriul Federaţiei Ruse”, a anunţat Kremlinul prin intermediul unui comunicat.

Conform noii legi, clasificarea unui ONG ca fiind „indezirabil” este adoptată de către procurorul general al ţării sau de către adjunctul său după consultarea Ministerului de Interne. Lista cu ONG-uri străine sau internaţionale „indezirabile” va fi publicată de Ministerul rus al Justiţiei.

De asemenea, ONG-urilor „indezirabile” li se vor îngheţa activele în Rusia. Totodată, acestea îşi vor pierde dreptul de activa în Rusia, structurile lor vor fi închise, iar publicaţiile interzise.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite