Vladimir Putin a decretat mobilizarea rezerviştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat un decret privind derularea instruirilor militare timp de 2 luni în anul curent pentru militarii trecuţi în rezervă. Documentul corespunzător a fost publicat pe portalul oficial de informaţii juridice al Federaţiei Ruse, transmite RIA Novosti.

Instruirea militară trebuie să aibă loc în conformitate cu termenii coordonaţi cu conducerea de profil a Federaţiei Ruse, cu excepţia evenimentelor de verificare, care sunt coordonate de Ministerul Apărării.

Agenţia rusă aminteşte că de la 1 aprilie, în Rusia a început apelul pentru serviciul militar. Forţele armate ar trebui să fie completate cu 142.000 de militari în termen.

Deschide.MD precizează că o ultimă astfel de mobilizare în masă a rezerviştilor a avut loc în luna august 2014, ceea ce a stârnit un val de reacţii pe arena internaţională, în care se menţiona că Rusia îşi pregăteşte efectivul militar pentru a interveni în conflictul armat din Donbas. Însă, autorităţile ruse declarau că exerciţiile au fost planificate încă din luna noiembrie a anului 2013 şi că se vor desfăşura începând din august până în octombrie 2014.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite