VIDEO Un tânăr senator rus, membru al partidului lui Putin, a fost arestat chiar în Parlament. Este acuzat de omor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rauf Araşukov FOTO TASS
Rauf Araşukov FOTO TASS

Senatorul rus Rauf Araşukov, reprezentant al republicii federale Karaciai-Cerchezia, din Caucazul de Nord, a fost arestat miercuri chiar în incinta Parlamentului pentru asasinarea unor persoane, relatează presa rusă.

Forţele de ordine l-au arestat pe Araşukov imediat după validarea votului de ridicare a imunităţii parlamentare, scrie RT.

Rauf Araşukov, în vârstă de 32 de ani, este acuzat de uciderea a doi oficiali din regiunea sa natală, în 2010. Este membru al partidului Rusia Unită, care asigură masa de votanţi pentru regimul Putin.

În timpul votului, el a încercat să iasă din sală, dar a fost oprit la ordinul şefei Senatului rus. Rusia Unită i-a suspendat calitatea de membru de partid până la lămurirea situaţiei sale.

Tatăl tânărului senator, Raul Araşukov, a fost arestat la rândul lui miercuri sub acuzaţia de deturnare a peste 30 de miliarde de ruble (circa 400 de milioane de euro) în cadrul unui grup infracţional organizat. El ar fi prejudiciat compania de stat Gazprom, cel mai mare producător mondial de gaze naturale.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite