Val de ironii la adresa noii mașini electrice rusești, modelul Amber al producătorului Avtotor

0
Publicat:

Producătorul auto rus Avtotor a prezentat recent modelul Amber, prima mașina electrică rusească. Internauții au luat însă în râs mașina care ar trebui să concureze cu Tesla, scrie Le Figaro. 

Mașina electrică rusească produsă de Avtotor - Foto Twitter
Mașina electrică rusească produsă de Avtotor - Foto Twitter

Prototipul Avtotor Amber stârnește valuri de râs în mediul online. 

Acesta este prezentat de companie ca un viitor concurent al Tesla. Automobilul a fost proiectat de Institutul Politehnic din Moscova și a devenit sursă de amuzament pe internet, potrivit publicației franceze. Motivul? Un design burlesc, luat în derâdere cu bucurie de internauți. Trei uși, curbe rotunjite, geamuri mici și faruri amplasate foarte sus care îl fac să semene cu un Fiat Multipla, un model renumit pentru urâțenia sa.  

Alți internauți o aseamănă cu peștele Napoleon, cu un extraterestru sau chiar cu o capibara, rozătoare din America de Sud.

 „Copilul de coșmar al unui Kangoo (n.r. un model de Renault) și al unui babybel (n.r. un tip de brânză în ambalaj roșu)", a scris un utilizator pe rețeaua socială X (fostul Twitter).

Mașina se află în stadiul de prototip și este primul vehicul 100% electric rusesc. Producția ar trebui să înceapă în 2024, iar producătorul auto Avtotor promite că, până în 2025, aproape 50.000 de modele vor ieși anual de pe linia de producție din Kaliningrad. Bateria și motorul, ambele de origine rusă, sunt prezentate de marcă drept punctele forte ale vehiculului, care ar trebui să fie accesibil publicului larg, conform sursei citate. 

Din punct de vedere istoric, fabrica Avtotor era cunoscută pentru asamblarea de mașini europene în Rusia, producând modele pentru mărci precum BMW și Hyundai", amintește revista de specialitate Auto Plus.  

Dar, războiul din Ucraina, din februarie 2022, a perturbat întreaga industrie auto rusă, care de atunci este în declin.  

Sancțiunile internaționale care au urmat au dus la încetarea activității fabricii Avtotor, deschizând calea unei noi ere în industria auto rusă", adaugă revista de specialitate. 

 „Amber, primul model 100% electric dezvoltat pe plan local, ar trebui să contribuie, de asemenea, la contracararea invaziei chinezești", subliniază revista de specialitate L'Argus. 

Viitorii ingineri de la Institutul Politehnic din Moscova își pot dezvolta ideile în cadrul fabricii. 

Se cunosc puține detalii tehnice despre mașina electrică rusească, dar „este evident greu să ne imaginăm această mașină cu o autonomie decentă și un nivel de confort și siguranță la nivelul standardelor europene", adaugă revista Auto Plus. 

Potrivit unui site rusesc, se pare că prototipul a avut drept muză mașinile electrice chinezești, care se vând în număr mare în această țară. Motorul ar permite accelerarea până la 80-100 km/h, iar cu o bateria plină s-ar putea parcurge între 100 și 200 de kilometri. 

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite