Un expert miliar rus strică planurile propagandei de la televiziunea de stat: Ucrainenii sunt „foarte motivaţi” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Twitter
Foto Twitter

Un analist militar rus invitat la televiziunea de stat a părut să dezamăgească gazdele emisiunii, oferind o viziune restrânsă asupra modului în care Rusia se comportă în război. Acesta a subliniat slăbiciunile strategiei ruse şi a recunoscut că forţele Ucrainei sunt „foarte puternice”.

Invitat pe Canalul 1 din Rusia, expertul militar Vladimir Popov a avertizat că trupele ruse ar putea suferi pierderi majore dacă vor încerca să pătrundă în oraşele mari din Ucraina, deoarece forţele ucrainene care luptă împotriva Rusiei sunt foarte puternice şi „motivate”.

„Pe baza reprezentărilor Ucrainei cu privire la modul în care sunt poziţionate forţele sale pe frontul de Est, există până la 35 de batalioane naţionaliste. Aceasta este o forţă foarte mare", a spus Popov. Expertul militar a adăugat că forţele ucrainene sunt „foarte motivate... nu le poţi schimba sau convinge”, scrie NewsWeek..

El a menţionat că Ucraina are unităţi militare „foarte puternice” staţionate la sud de Herson.

„A fost un centru de antrenament al forţelor speciale, acele trupe militare sunt foarte puternice, sunt şi foarte motivate, cu acestea trebuie acţionat doar prin forţă. Adică trebuie distruse fizic. Nu există altă cale", a spus Popov.

Gazdele din studioul de televiziune au rămas tăcute pe toată durata analizei lui Popov.

El a continuat spunând că „nu are sens” ca Rusia să intre în oraşele mari în această etapă a conflictului. „Toate sunt minate... toate şcolile, spitalele şi posturile de artilerie”, a spus Popov. „Numai pentru a ne pune steagul în centrul oraşului am risca pierderi majore, aşa că nu ar avea niciun sens”.

Popov a sugerat că intrarea într-un oraş mare precum Krivoi Rog, cel mai mare oraş din centrul Ucrainei, „este prea complicată fără a pune în pericol forţele noastre armate”.

„Acestea sunt circumstanţele militare actuale”, a adăugat el.

Remarcile sale au venit după ce Ministerul britanic al Apărării a declarat într-o pe 10 mai că pierderile Rusiei în timpul războiului l-au forţat pe Vladimir Putin să-şi schimbe obiectivele.

Rusia a subestimat rezistenţa ucraineană, a spus ministrul, iar acest „calcul greşit” a dus la „pierderi nesustenabile” şi „eşecuri operaţionale demonstrabile” ale Moscovei care l-au împiedicat pe Putin să anunţe victorii militare în Ucraina la parada de Ziua Victoriei din 9 mai.

RusiaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite