Un bombardier Su-34 a ars pe pista aeroportului Șagol din Celiabinsk, la est de Munții Ural. Sabotorii ucraineni au fost implicați

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Serviciul de informații al Armatei ucrainene (GUR) a anunțat că un avion rusesc de luptă Su-34, care valorează peste 50 de milioane de dolari, a fost incendiat pe aerodromul Șagol din orașul rus Celiabinsk, în noaptea de 4 ianuarie .

Noaptea trecută, potrivit unei surse din serviciile speciale, un avion de atac Su-34, de tipul celor care lansează rachete asupra orașelor ucrainene, a ars la baza sa din adâncul Rusiei, și sunt indicii privind implicarea serviciilor secrete urcrainene.

"A ars la locul de muncă. A muncit prea mult și a ars", a declarat sursa pentru Kyiv Post.

Sursa lasă să se înțeleagă că Direcția principală de informații a Ministerului ucrainean al Apărării (GUR) se află în spatele acestui lucru.

GUR a confirmat distrugerea aeronavei pe Telegram, însoțită de o înregistrare video care arată aeronava înghițită de flăcări.

În noaptea de 4 ianuarie, un grup de sabotorii a incendiat un avion de vânătoare-bombardament rusesc Su-34 pe aerodromul Shagol din Cheliabinsk, potrivit GUR.

Înregistrarea video arată cum o persoană necunoscută aprinde un foc în interiorul uneia dintre prizele de aer ale aeronavei. Spre finalul videoclipului, flăcările din interiorul aeronavei au început să se intensifice.

O sursă din cadrul serviciilor de securitate ucrainene a declarat pentru Ukrainska Pravda că Serviciul de informații al Apărării (GUR) a fost responsabile pentru operațiunea specială desfăşurată în regiunea rusă Cheliabinsk, în noaptea de 3 spre 4 ianuarie.

Imaginile video fac dificilă evaluarea posibilelor daune aduse aeronavei, dar dacă focul a atins-o temperatură ridicată ar fi putut deforma fuzelajul.

"Avionul de luptă aparținea regimentului de aviație al Diviziei 21 mixte de aviație a Forțelor Aeriene Ruse. Motivele pentru care avionul a luat foc sunt în curs de clarificare."

În decembrie 2023, Ucraina a distrus șase avioane de atac rusești, inclusiv alte Su-34. Bilanțul aeasta include și momentul în care forțele ucrainene au reușit să doboare cu succes trei avioane de vânătoare-bombardament rusești Su-34 în sectorul sudic la 22 decembrie.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite