Tot mai mulți parlamentarii ruși cer să fie trimiși pe front

0

Deputatul Dumei de Stat Oleg Kolesnikov („Rusia Unită”) Oleg Kolesnikov a depus o cerere pentru a fi trimis în zona războiului, scrie Kommersant. Este al cincilea deputat care vrea să lupte în Ucraina.

Parlamentarii ruși vor să plece la război, Foto: Ministerul rus al Apărării
Parlamentarii ruși vor să plece la război, Foto: Ministerul rus al Apărării

Oficialul a subliniat că „trebuie să-și facă datoria”. Anterior, alți patru deputați ai Dumei de Stat au cerut să fie trimiși pe front.

Am servit în armata sovietică în Polonia. Eram comandantul unui tun de artilerie autopropulsat. Am absolvit cu gradul de maistru militar iar acum sunt maior în rezervă”, a spus deputatul în vârstă de 54 de ani, citat de serviciul de presă al partidului, transmite Hotnews.ro.

Şeful adjunct al Dumei de Stat al Uniunii Voluntarilor din Donbass, Alexander Borodai, a mai spus că este gata și el să meargă să-și servească patria. Borodai susține că s-a „mobilizat chiar de la începutul” războiului: „Din șapte luni, am petrecut cea mai mare parte a timpului pe front”, a spus el.

Anterior, încă patru deputați ai Dumei de Stat au cerut să-i trimită în zona de operațiuni militare: Dmitri Khubezov, președintele Comitetului pentru protecția sănătății al Dumei de Stat, Dmitri Sablin, vicepreședintele Comisiei pentru apărare, Vitaly Milonov, vicepreședintele Comisiei pentru familie și Sergey Sokol, vicepreședinte al Comisiei pentru politică economică. De asemenea, o altă solicitare a mai fost înaintată și de prim-vicepreședintele Adunării Legislative de la Novosibirsk, Andrei Panferov (toți din Rusia Unită).

Potrivit datelor transmise de Aljazeera.com, și Vyacheslav Volodin, președintele Camerei Inferioare a Parlamentului Rusiei, Duma, a cerut deputaților să ia parte la războiul din Ucraina, după ce președintele rus Vladimir Putin a ordonat o chemare militară parțială.

Cei care îndeplinesc cerințele mobilizării parțiale ar trebui să ajute cu participarea lor la operațiunea militară specială”, a spus Volodin pe canalul său Telegram joi, referindu-se la invazia Rusiei în țara sa vecină.

Nu există protecție pentru deputați”, a adăugat aliatul lui Putin.

Într-o declarație televizată difuzată miercuri dimineață, președintele rus, Vladimir Putin, a ordonat o chemare parțială a rezerviștilor pentru a-și consolida forțele în Ucraina, după ce Rusia a suferit o serie de eșecuri pe câmpul de luptă. Numărul total de rezerviști care vor fi chemați ar putea ajunge la 300.000, potrivit ministrului rus al Apărării, Serghei Șoigu. Anunțul președintelui rus a declanșat o serie de proteste în toată țara și a dus la sute de arestări.

Rusia


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri