„Terminatorul” trimis de Rusia pentru a cuceri oraşele din estul Ucrainei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
BMPT-72, vehiculul blindat supranumit „Terminatorul” / FOTO Profimedia
BMPT-72, vehiculul blindat supranumit „Terminatorul” / FOTO Profimedia

Rusia a trimis în războiul din Ucraina un vehicul blindat de luptă de tip BMPT-72, supranumit „Terminatorul”. Decizia arată că ruşii sunt determinaţi să facă tot posibilul să cucerească oraşele din estul ţării, potrivit unui expert în domeniul militar citat de Sky News.

Justin Crump, un comandant de tanc britanic cu experienţă, a spus că vehiculul este un motiv de mândrie pentru Rusia şi că este folosit pentru a susţine alte tancuri şi pentru a „suprima” focul inamic în timpul asalturilor din zonele urbane.

El precizează că există rapoarte referitoare la faptul că „Terminatorul” este trimis „în jurul Severodoneţk-ului”, ceea ce arată cât de determinaţi sunt ruşii să ia cu asalt oraşul din estul Ucrainei, scrie Sky News.

Vehiculul militar este o forţă de temut în orice tip de asalt şi poate creşte probabilitatea ca operaţiunile militare cu tancuri să se încheie cu succes.

„Terminatorul” rusesc are o turelă automată înarmată cu patru lansatoare de rachetă şi poate distruge tancuri, unităţi de artilerie şi elicoptere care zboară la altitudini joase.

În plus, blindatul are şi un lansator automat de grenade fumigene care poate oferi camuflaj împotriva armelor ghidate. Este înarmat cu tunuri de 30 mm şi poate utiliza o gamă largă de muniţii, printre care şi cartuşe explozive.

Justin Crump a mai spus pentru Sky News că blindatul „este un echipament rusesc de marcă” şi că ruşii nu au decât vreo 9 astfel de tancuri. „Este proiectat să facă treaba infanteriei care sprijină tancurile. Aşadar, este un tanc cu o turelă menită să suprime infanteria inamică. Acum le aduc în jurul Severodoneţk. Cred că asta arată determinarea Rusiei de a lua cu asalt oraşul cât de curând. Capturarea acestei zone din jurul Severodoneţk-ului le va permite să declare succesul eliberării Lugansk”, a explicat Crump.

RusiaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite