Sute de bărbaţi din Etiopia s-au adunat la ambasada Rusiei din capitala ţării, după ce au auzit că ruşii recrutează soldaţi pentru războiul din Ucraina VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Twitter
FOTO: Twitter

Sute de tineri din Etiopia s-au adunat marţi la ambasada Rusiei din capitala Addis, în urma zvonurilor că soldaţii urmează să fie recrutaţi pentru a lupta în Ucraina. Purtătoarea de cuvânt a ambasadei Rusiei, Maria Chernukhina, a negat informaţiile legate de aceste zvonuri, relatează agenţia de presă turcă Anadolu şi site-ul AllAfrica.

Un martor din zona Kebena, unde se află ambasada Rusiei, a declarat că aproximativ 200-300 de tineri etiopieni, majoritatea cu vârste cuprinse între 30 şi 40 de ani, au stat la coadă în faţa intrării principale.

Mulţi dintre etiopienii de la ambasadă îşi aduseseră documentele personale, spunând că au auzit zvonuri despre salariile mari din Rusia, potrivit reporterului BBC, Kalkidan Yibeltal. 

Un tânăr care aştepta la intrare i-a spus lui Yibeltal că îşi caută un salariu bun ca soldat sau să fie angajat în orice alt loc de muncă disponibil.

„Am auzit că se pot depune aplicaţii (CV-uri- n.red) la ambasadă. Unii au spus că este vorba despre angajări pentru companiile private ruse de securitate, alţii au spus că e vorba să ne alăturăm armatei ruse. Oricum, sunt aici şi îmi încerc norocul. Iubesc Rusia şi dacă îmi aduce un venit mai bun, merg acolo indiferent de riscuri”, a spus caporalul Tarekegn Wassie, pentru sursa citată. 

Purtătoarea de cuvânt a ambasadei, Maria Chernukhina, a declarat că nu are loc nicio recrutare în Etiopia, iar oamenii au mers acolo doar ca să-şi arate solidaritatea cu Moscova.

„Avem o mulţime de vizitatori la ambasadă, dar aceştia au venit doar pentru a-şi exprima sprijinul pentru Rusia. Unii dintre ei ne spun că sunt dispuşi să ajute în orice mod pot. Dar nu suntem o agenţie de recrutare”, a spus  Chernukhina, pentru BBC. 

„Ambasada a primit prin e-mailuri şi vizite personale din partea cetăţenilor din Etiopia, expresii de solidaritate şi de sprijin pentru Federaţia Rusă... Reiterăm recunoştinţa faţă de cetăţenii în cauză, dar dorim să informăm că ambasada nu acceptă nicio cerere de recrutare în forţele armate ale Federaţiei Ruse”, se arată într-o declaraţie emisă de ambasadă. 

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite