Supărată pe Olanda, Rusia limitează importurile de lactate olandeze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile ruse au criticat calitatea produselor lactate din Olanda, la două zile după interzicerea importurilor din Lituania, pe fondul tensiunilor dintre Moscova şi Uniunea Europeană, relatează AFP.

„Rezultatele preliminare ale analizelor nu sunt satisfăcătoare", a declarat un oficial din cadrul Agenţiei sanitar-veterinare ruse, Serghei Dankvert.

Criticile Moscovei apar după scandalul diplomatic, în care a fost implicat un membru al Ambasadei Rusiei la Haga. Un grup de bărbaţi înarmaţi şi îmbrăcaţi în haine de camuflaj, au pătruns în apartamentul din Haga al diplomatului rus şi l-au bătut în faţa copiilor săi, pe care oficialul de la Moscova i-ar maltrata. 

Preşedintele Vladimir Putin a declarat marţi dimineaţă că aşteaptă ca Olanda să prezinte oficial scuze în urma incidentului. Ministerul olandez de Externe a transmis scuze după acest incident.

Luni, Moscova a anunţat interzicerea importurilor de produse lactate din Lituania, după escaladarea tensiunilor politice, mascate de măsuri economice, între Lituania şi Rusia, citează agenţia AFP.

Lituania deţine preşedinţia rotativă a Uniunii Europene şi va găzdui în noiembrie, summitul Parterneriatului Estic, unde este aşteptată semnarea acordurilor de liber schimb şi asociere ale Ucrainei şi Moldovei cu Uniunea Europeană.

Problemele dintre cele două state s-au declanşat în contextul în care Lituania militează pentru apropierea de UE a fostelor republici sovietice în cadrul Parteneriatului Estic, ceea ce suscită iritarea Moscovei, care vede în aceasta o ingerinţă în zona sa de influenţă.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite