Soldaţii ceceni se alătură asaltului rusesc asupra Ucrainei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ramzan Kadîrov FOTO Gerry Images
Ramzan Kadîrov FOTO Gerry Images

Liderul din Cecenia spune că şi-a desfăşurat luptătorii în Ucraina pentru a se alătura luptei cu trupele ruse. Într-un videoclip postat online, Ramzan Kadîrov a spus că forţele cecene au capturat până acum cu succes o instalaţie militară ucraineană fără a suferi pierderi.

Liderul republicii din sudul Rusiei este un aliat cheie al preşedintelui rus. Justificând invazia, el spune că decizia lui Putin de a ataca Ucraina va împiedica inamicii Moscovei să folosească ţara pentru a lansa un atac asupra Rusiei.

Luptătorii ceceni loiali lui Kadirov au o reputaţie notorie şi sunt acuzaţi de încălcări ale drepturilor omului.

Kremlinul a susţinut că preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat vineri oprirea ofensivei sale în Ucraina, aşteptându-se la negocieri cu Volodimir Zelenski, dar le-a spus să continue atunci când acest lucru nu s-a întâmplat, transmite The Guardian.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că operaţiunea a fost reluată sâmbătă după-amiază, după ce conducerea ucraineană a refuzat să negocieze, potrivit Reuters.

Ucraina a negat că a refuzat negocierile cu Rusia, aşa cum a susţinut sâmbătă Kremlinul.

Şeful biroului preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, Mihail Podoliak a spus că este neadevărat şi că Rusia a stabilit „condiţii inacceptabile [şi] cereri de ultimatum”.

Rusia


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri