Serghei Lavrov vizitează Vietnamul înainte de reuniunea G20 din Indonezia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov este aşteptat, marţi, la Hanoi pentru o vizită de două zile în Vietnam, înainte de a participa la o reuniune a G20 la sfârşitul săptămânii în Indonezia, a anunţat Guvernul vietnamez, relatează Reuters.

Vizita şefului diplomaţiei ruse are loc la invitaţia omologului său vietnamez, Bui Thanh Son, în momentul în care cele două naţiuni marchează cea de-a 10-a aniversare a „parteneriatului lor strategic cuprinzător”, a precizat Guvernul vietnamez într-un comunicat.

Rusia este cel mai mare furnizor de arme al Vietnamului, iar companiile sale sunt implicate în mai multe proiecte energetice importante în ţară.

Cele două state au o relaţie apropiată, care datează din epoca sovietică, iar Vietnamul nu a condamnat până în prezent invazia Rusiei în Ucraina.

În aprilie, Vietnamul a votat împotriva rezoluţiei de suspendare a Rusiei din Consiliul pentru Drepturile Omului al ONU în contextul războiului provocat în statul vecin ucrainean.

Comerţul dintre Vietnam şi Rusia a crescut cu 25% anul trecut, la 7,1 miliarde de dolari, se arată în comunicat.

Lavrov va participa la o reuniune a miniştrilor de Externe din Grupul Celor Douăzeci (G20), care va avea loc pe insula indoneziană Bali la sfârşitul acestei săptămâni.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite