Serghei Lavrov: Rusia va face totul să protejeze interesele populației rusofone din Republica Moldova

0
Publicat:

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a afirmat, în cadrul unui forum, că Rusia va face totul pentru a proteja interesele populației rusofone din Republica Moldova, potrivit Agora.md. 

Lavrov susține că interesele cetățenilor rusofoni din Moldova vor fi protejate Foto: Profimedia
Lavrov susține că interesele cetățenilor rusofoni din Moldova vor fi protejate Foto: Profimedia

„Vom face totul pentru ca interesele populației rusofone din Moldova să nu fie afectate în niciun fel”, a declarat ministrul rus de Externe.

Serghei Lavrov a făcut o serie remarci critice cu privire la guvernarea de la Chișinău în ceea ce privește apropierea de de Occident: „Să nu uităm că, pe lângă Transnistria, în Moldova mai există și Găgăuzia, care, de asemenea, revendică un statut special. Apropo, ea are unele elemente ale unui statut special. Și cred că liderii moldoveni vor face ceea ce trebuie dacă vor înceta jocurile geopolitice impuse de occident și se vor gândi la interesele acelor oameni care trăiesc unul lângă altul”.

Reprezentanții Moldovei nu au comentat declarațiile șefului diplomației ruse.

Serghei Lavrov a criticat în urmă cu aproximativ două luni promulgarea de către Maia Sandu a legii care interzice retransmiterea posturilor TV din Federația Rusă. Acesta a spus că Moldova încearcă anularea a tot ce e rusesc, la fel ca în Ucraina.

În urmă cu puțin timp, președinta Maia Sandu i-a îndemnat pe cetățenii moldolveni să nu se lase manipulați de discursul din Transnistria sau din partea politicienilor pro-ruși de la Chișinău și Moscova. Aceasta a accentuat că Moldova are un statut de neutralitate pe care dorește să și-l mențină.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite