Sculptura „nepatriotică” care a stârnit furie la Kremlin. Ruşii au deschis o anchetă de „reabilitare a nazismului”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Twitter
Foto: Twitter

Sculptura unui artist de origine rusă a creat un val de furie în rândul liderilor de la Kremlin. Comitetul Rusiei a deschis o anchetă de „reabilitare a nazismului” împotriva lui Oleg Kulik, potrivit revistei Artgid, relatează The Moscow Times.

Statueta „Mama Mare”, care a fost prezentată de Gostiny Dvor din Moscova, este etichetată de deputaţii ruşi drept o „profanare a simbolurilor gloriei militare a Rusiei”. 

Unii critici susţinători ai Kremlinului, printre care se numără şi scriitorul Zakhar Prilepiin, au considerat statuia ca fiind o parodie din epoca sovietică. 

Elena Yampolskaya, preşedintele Comisiei pentru Cultură a Dumei de stat, a expediat o scrisoare către Parchetul General al Federaţiei Ruse cerând o anchetă privind expunerea sculpturii. Ulterior, Oleg Kulik a fost interogat în cadrul Comitetului de anchetă, potrivit declaraţiei acestuia pentru canalul Dozhd, conform The Moscow Times.

În cazul în care artistul este găsit vinovat, Oleg Kulik riscă până la trei ani de închisoare. 

Oleg Kulik este unul dintre cei mai populari artişti contemporani din Rusia. Lucrările artistului au fost expuse la Paris, New York, Bilbao şi în multe alte oraşe din întreaga lume. 

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite