Scriitoare din Rusia: Nu văd astăzi în ţară o forţă care să-l poată opri pe Putin. Mă supără că nimeni nu cere demisia actualei conduceri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludmila Uliţkaia FOTO Arhivă
Ludmila Uliţkaia FOTO Arhivă

Scriitoarea rusă Ludmila Uliţkaia, a acordat, din Rusia, un interviu pentru Spotmedia.ro, în care declarat că este uimită de provocarea pe care „un nebun o aruncă întregii omeniri”, precizând că nu vede o forţă care la-r putea opri pe actualul preşedinte rus. „Mă supără că nimeni nu cere demisia actualei conduceri”, a mai spus scriitoare, arătând că nu exclude că va trebui să plătească scump pentru răspunsurile sale.

„Este o perioadă foarte dificilă în Rusia, populaţia este divizată. Fără îndoială, în Rusia, există oameni cărora le place această invazie a trupelor ruseşti pe teritoriul Ucrainei, dar în jurul meu sunt doar oameni îngroziţi de aceste evenimente. În multe oraşe au fost mitinguri împotriva războiului, iar acum stăm acasă, ne uităm la televizor şi aşteptăm să vedem ce se va întâmpla mai departe”, a declarat Ludmila Uliţkaia pentru Sptmedia. 

Scriitoarea s-a declarat supărată că nimeni nu cere demisia actualei conduceri din ţara sa. „Ceea ce mă uimeşte cel mai mult este această provocare pe care un nebun o aruncă întregii omeniri. Şi mă supără că nimeni nu cere demisia actualei conduceri a ţării”, a mai completat scriitoarea. 

Întrebată cum poate fi oprit preşedintele rus, Ludmila Uliţkaia a răspuns: „Mi se pare că acest lucru este imposibil. Nu văd astăzi în ţară o forţă care să-l poată opri pe Putin. A avut loc o epurare totală. Nu există niciun fel de masă critică. Nu văd o alternativă”. 

Ludmila Uliţkaia a mai declarat că şi-a depăşit frica de regimul de teroare al lui Putin şi răspunde sincer, deşi ştie că ar plăti scump pentru aceste răspunsuri. „Astăzi îmi depăşesc frica răspunzând sincer la întrebările dumneavoastră. Nu exclud că va trebui să plătesc scump pentru aceste răspunsuri”, a mai declarat Uliţkaia. 

Întrebată ce pot face cei din afara Rusiei şi Ucrainei, scriitoarea a precizat că instrumentele politice trebuie preţuite şi perfecţionate. „Să vă preţuiţi instrumentele politice şi să le perfecţionaţi pentru a nu ajunge în situaţia în care ne aflăm noi astăzi. Şi este, de asemenea, important să aveţi informaţii despre ceea ce se întâmplă în ţara noastră – se întâmplă să aflăm de la voi unele lucruri pe care nu le ştiam”, a mai declarat Ludmila Uliţkaia, potrivit sursei citate. 

Rusia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite