Sâmbătă ghinionistă pentru aviația Rusiei. Patru aparate de zbor, doborâte în regiunea Briansk

0
Publicat:

Patru aeronave ruseşti, două elicoptere şi două avioane, s-au prăbuşit sâmbătă în incidente separate, în regiunea Briansk din Rusia, în apropierea cu Ucraina.

Avion rusesc doborât
Avion rusesc doborât

Forțele militare ruse au pierdut patru aparate de zbor într-o singură zi. Vorbim de un bombardier Su-34, un avion de vânătoare Su-35 și două elicoptere de transport Mi-8.

Cele patru aparate de zbor au fost doborâte de rachetele antiaeriane ucrainene chiar deasupra Rusiei, într-o regiune aflată la granița cu Ucraina. Deocamdată, nu se știe dacă rachetele au fost lansate de la sol sau din aer.

Un elicopter de transport Mi8 ar fi doborât de o rachetă la circa 40 de km de graniţă, conform imaginilor video difuzate de un blog militar. Informaţiile preliminare transmise de agenţia de presă oficială rusă TASS indicaseră o explozie la motor.

Prăbușirea avionului Su-34 (bombardier) și a unui elicopter Mi-8 a fost confirmată și de agenția rusă de presă TASS. Su-35 este unul dintre cele mai performante avioane de luptă rusești.

Ministerul Apărării de la Kiev susține că de la începutul războiului ucrainenii au doborât până acum 308 avioane rusești și 294 de elicoptere.

RusiaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite