Rușii sunt sfătuiți să nu circule nici în interiorul țării după decretarea mobilizării parțiale

0
Publicat:

Andrei Kartapolov, șeful Comisiei pentru Apărare al Dumei de Stat de la Moscova, a „sfătuit” bărbații ruși să nu călătorească în străinătate sau în interiorul țării după decretarea mobilizării parțiale.

Generalul Andrei Kartapolov sfătuiește rușii să evite călătoriile / Foto Arhivă
Generalul Andrei Kartapolov sfătuiește rușii să evite călătoriile / Foto Arhivă

Acesta a ocupat funcția de ministru adjunct al Apărării și a precizat că nu vor exista restricții de circulație în Rusia pentru cetățenii vizați de încorporarea în armată (până când vor primi o citație), dar i-a „sfătuit” să evite călătoriile.

„Avem mobilizare parțială. Nu se aplică întregii țări. Prin urmare, în opinia mea, nu vor fi introduse restricții suplimentare. Puteți merge în siguranță la Krasnoiarsk sau Omsk, dar nu v-aș sfătui să plecați în vacanță în Turcia”, le-a spus el reporterilor de la Moscova, scrie Hotnews.

Andrei Kartapolov a spus și că cetățenii ruși se pot deplasa liber în Rusia până când vor primi o citație de la biroul militar de înregistrare și înrolare, dar că ar fi mai bine să nu facă asta.

Conform legii „Cu privire la pregătirea și organizarea mobilizării în Federația Rusă”, cetățenilor care sunt înrolați în forțele armate li se interzice să părăsirea locului de reședință fără permisiunea comisariatelor militare, din momentul anunțării mobilizării. Dar legea nu menționează mobilizarea parțială.

Rușii caută să părăsească țara

Președintele rus, Vladimir Putin, a anunțat o mobilizare partială în țară, într-un mesaj video înregistrat din 20 septembrie. El a susținut că „Vestul vrea să distrugă țara”, iar scopul Rusiei este de a elibera de neonaziști Donbasul și teritoriile Herson, Zaporojie. „Politica intimidării împotriva rușilor devine tot mai mare”, a mai spus liderul de la Kremlin.

Potrivit datelor Googke Trends, căutarea pentru a fugi din țară a devenit foarte populară în Rusia după 20 septembrie după ce presa rusă a informat că președintele rus Vladimir Putin intenționează să decreteze mobilizarea generală.

Căutările au explodat pe Google Rusia pentru expresii precum „mobilizare”, „cum poți pleca din Rusia”, „cum poți pleca din Rusia 2022”, „adresarea lui Putin”, „cum poți scăpa de armată”.

De asemenea, cererile pentru biletele de avion din Rusia spre țările care le permit accesul fie s-au epuizat, fie au ajuns la prețuri uriașe. Cel mai scump dintre acestea ar fi ajuns să coste un milion de ruble (16.600 de euro).

Rusia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite