Rușii dau vina pe „utilizarea masivă” a telefoanelor pentru măcelul de la Makiivka: 89 de morți până acum VIDEO

0
Publicat:

Ministerul rus al Apărării a transmis, marți seară, că 89 de soldați ruși au murit în urma atacului ucrainean lansat la Makiivka, în estul Ucrainei, relatează AFP, conform Agerpres

Peste 80 de soldați ruși au murit în urma atacului de la Makiivka. FOTO Profimedia
Peste 80 de soldați ruși au murit în urma atacului de la Makiivka. FOTO Profimedia

Numărul camarazilor noştri morţi a ajuns la 89", a afirmat generalul Serghei Sevriukov într-un comunicat video publicat de Ministerul rus al Apărării. Au fost găsite trupuri noi în ruine, a explicat el. 

În prezent, o comisie efectuează o anchetă asupra împrejurărilor" bombardamentului, a precizat el. 

 „Dar este deja clar că principala cauză (...) o reprezintă pornirea şi utilizarea masivă de către personal a telefoanelor mobile în raza de acţiune a armelor inamice, contrar interdicţiei", a mai adăugat generalul. 

Ministerul rus al Apărării a confirmat, luni, decesul a 63 de militari în urma atacului lansat de forțele ucrainene cu rachete HIMARS asupra unei clădiri unde ei staționau în Makiivka, oraș aflat sub controlul forțelor ruse în regiunea Donețk. Kievul a evocat un bilanț mai mare. 

În Rusia s-au desfășurat, marți, adunări publice pentru a aduce un omagiu militarilor uciși. Decesul lor a provocat un șoc care a dezlănțuit un val de critici la adresa armatei, conform AFP. 

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite