Ruşii au dat în urmărire internaţională „cârtiţa” CIA din coasta lui Putin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul de Interne rus a declarat luni că fostul responsabil al administraţiei de la Kremlin, care se presupune că ar fi informator CIA, a fost dat oficial în căutare internaţională ca persoană dispărută şi că poliţia se ocupă de căutarea sa, potrivit agenţiei de presă RIA Novosti.

Informaţii apărute în presa americană, confirmate pentru Reuters din două surse, relevă că un informator al CIA din cadrul guvernului rus a fost extras şi adus în SUA în 2017.

Cotidianul rusesc Kommersant a indicat că acesta ar putea fi Oleg Smolenkov, care a dispărut împreună cu soţia sa, Antonina, şi cei trei copii ai lor în timp ce se aflau în vacanţă în Muntenegru în iunie 2017.

După cum rezultă din baza de date a Ministerului de Interne rus privind persoanele dispărute, Smolenkov este considerat „dispărut fără urmă” şi este căutat de poliţie.

Ministerul de Externe al Rusiei a făcut o cerere către Interpol, căruia i-a solicitat să confirme dacă fostul angajat al administraţiei prezidenţiale de la Kremlin se află sau nu în SUA.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a confirmat ulterior că Smolenkov a activat în cadrul administraţiei prezidenţiale de la Moscova, dar că a fost demis la un moment dat printr-un ordin intern, fără să dezvăluie motivul.

Cu toate că media din SUA nu au făcut public numele presupusului spion, presa rusă l-a identificat ca fiind Oleg Smolenkov, asistent al lui Iuri Uşakov, consilier de politică externă al preşedintelui Vladimir Putin şi fost ambasador în SUA în perioada în care la misiunea diplomatică rusă din Statele Unite activa şi Smolenkov.

Rusia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite