Rusia va plăti despăgubiri fostului magnat Mihail Hodorkovski

0
Publicat:
Ultima actualizare:

10.000 de euro va primi fostul deţinut Mihail Hodorkovski din partea statului rus. Ministerul Justiţiei de la Moscova a anunţat că va oferi despăgubirile imediat ce va primi documentele bancare ale fostului magnat al petrolului.

Este vorba despre suma pe care a stabilit-o Curtea Europeană pentru Drepturile Omului în iulie, pentru că fostul om de afaceri a fost trimis pe nedrept într-o colonie îndepărtată şi pentru că în timpul procesului i-au fost încălcate mai multe drepturi.

Mihail Hodorkovski a fost graţiat de Vladimir Putin acum o săptămână, după zece ani de puşcărie, cu nouă luni înainte de a-i expira termenul de detenţie. El a fost arestat în octombrie 2003, pentru escrocherie şi evaziune fiscală.

citeşte şi:

UPDATE Mihail Hodorkovski: „Îi mulţumesc Angelei Merkel. Astăzi am aflat că ea s-a implicat cel mai mult în eliberarea mea”

Mihail Hodorkovski ţine duminică prima conferinţă de presă de la ieşirea din închisoare într-o locaţie specială, muzeul Checkpoint Charlie, fostul punct de frontieră între Gemrnai de Est şi cea de Vest.

O revenire a lui Mihail Hodorkovski în Rusia nu este „pe ordinea de zi”, anunţă un deputat german

O revenire a lui Mihail Hodorkovski în Rusia, aflat în prezent la Berlin, după ce a fost graţiat de preşedintele Vladimir Putin, nu se afla pe „ordinea de zi”, a anunţat, sâmbătă, o deputată germană, informează AFP.

Fostul magnat Mihail Hodorkovski, graţiat de Putin, s-a întâlnit cu fiul său cel mare la Berlin

Fostul magnat al petrolului şi critic al Kremlinului Mihail Hodorkovski, eliberat după ce a fost graţiat de Vladimir Putin, s-a întâlnit cu fiul său mai mare, Pavel, la Berlin, a anunţat sâmbătă una dintre purtătoarele sale de cuvânt pentru postul de radio Ecoul Moscovei, relatează AFP.

Mihail Hodorkovski a ajuns în Germania, după ce a fost graţiat recent de Vladimir Putin

Proaspăt graţiat de preşedintele rus, Vladimir Putin, fostul magnat al petrolului, Mihail Hodorkovski, în vârstă de 50 de ani, a ajuns în cursul zilei de vineri în Germania, după mai bine de zece ani de detenţie, anunţă BBC.

Mihail Hodorkovski, oligarhul decăzut şi închis după ce a îndrăznit să-l înfrunte pe Putin

Mihail Hodorkovski, fostul patron al odinioară înfloritorului grup petrolier Iukos, unul dintre oligarhii şi miliardarii cei mai influenţi din Rusia, devenit cel mai cunoscut deţinut din ţară după ce l-a înfruntat pe Vladimir Putin, a fost eliberat vineri după zece ani de detenţie, relatează AFP.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite