Rusia va atrage investiţii chineze în dezvoltarea Orientului Îndepărtat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Într-un interviu pentru agenţia de ştiri Xinhua, Vladimir Putin a explicat că unul dintre obiectivele strategice ale ţării este „o redresare socio-economică accelerată”.

Rusia intenţionează să extindă activ legăturile interregionale cu Republica Populară Chineză (RPC) în Orientul Îndepărtat şi Siberia, precum şi să atragă investiţii şi tehnologii chineze pentru dezvoltarea acestor teritorii, a declarat preşedintele rus Vladimir Putin într- un interviu pentru agenţia de presă Xinhua. El a explicat că una dintre sarcinile strategice ale Rusiei este „o ascensiune socio-economică accelerată a Siberiei şi a Orientului Îndepărtat”.

"Aceste teritorii sunt cei mai apropiaţi vecini ai Chinei. Şi intenţionăm să dezvoltăm în mod activ legături interregionale. Să atragem investiţii şi tehnologii chineze, să extindem transportul şi rutele comerciale globale", a spus şeful statului rus.

În special, a menţionat el, modernizarea căilor ferate Baikal-Amur şi Transsiberiană a început. Până în 2024, capacitatea lor de transport ar trebui să crească de o dată şi jumătate, urmare a creşterii volumului de mărfuri în tranzit şi a reducerii timpului de transport.

"Infrastructura portuară din Orientul Îndepărtat al Rusiei este, de asemenea, în creştere. Toate acestea ar trebui să sporească şi mai mult complementaritatea economiilor ruse şi chineze", a spus Putin.

Liderul rus a adăugat că un alt domeniu de actualitate al cooperării bilaterale transfrontaliere şi interregionale este conservarea atentă a naturii şi a ecosistemelor comune. „Aceste probleme sunt mereu în centrul atenţiei publicului din ţările noastre şi cu siguranţă le vom discuta în detaliu în timpul negocierilor, precum şi o gamă largă de subiecte umanitare”, a subliniat preşedintele Federaţiei Ruse.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite