Rusia se plânge în legătură cu întârzierile în eliberarea vizelor pentru delegaţia sa la ONU

0
Publicat:

Rusia a criticat întârzierile în eliberarea vizelor de către Statele Unite pentru delegaţia Moscovei la Naţiunile Unite condusă de ministrul de externe Serghei Lavrov, înaintea unor reuniuni-cheie ale Consiliului de Securitate al ONU, informează DPA, citată de Agerpres.

Serghei Lavrov așteaptă permisiunea SUA pentru aterizarea avionului său. FOTO EPA EFE
Serghei Lavrov așteaptă permisiunea SUA pentru aterizarea avionului său. FOTO EPA EFE

Ambasadorul Rusiei la Washington, Anatoli Antonov, a transmis un mesaj pe canalul de Telegram al misiunii diplomatice.

„Niciun singur permis de intrare nu a fost eliberat până acum", a scris joi Antonov,

Rusia a preluat, în aprilie, preşedinţia rotativă a Consiliului de Securitate al ONU, iar Lavrov este programat să prezideze şedinţele consiliului din 24 şi 25 aprilie.

„Să elibereze imediat permisiunea de zbor”

Deplasarea diplomaţilor ruşi e complicată și de alte obstacole. De exemplu, ambasada Rusiei a declarat că permisiunea pentru avionul lui Lavrov de a ateriza nu a fost încă acordată.

„Aşteptăm ca americanii să elibereze imediat permisiunea de zbor fără nicio condiţie sau restricţii", a spus Antonov.

Ambasadorul Rusiei la Washington a a adăugat că orice întârziere suplimentară în eliberarea vizelor ar constitui o încălcare a obligaţiilor Statelor Unite faţă de organismul internaţional, ca sediu al cartierului general al ONU.

Anatoli Antonov, ambasadorul Rusiei în SUA. FOTO Twitter
Anatoli Antonov, ambasadorul Rusiei în SUA. FOTO Twitter

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov şi viceministrul rus de externe Serghei Riabkov au cerut de asemenea un proces mai rapid de eliberare a vizelor.

Relaţiile dintre Washington şi Moscova sunt foarte tensionate. Cel mai recent, SUA au impus direct sancţiuni preşedintelui rus Vladimir Putin şi şefului diplomaţiei sale Lavrov în februarie din cauza continuării războiului Rusiei împotriva Ucrainei, aminteşte DPA.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite