Rusia redeschide şase baze militare în Arctica şi instalează sisteme de rachete antiaeriene în nordul extrem

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sisteme de rachete S-400
Sisteme de rachete S-400

Rusia a terminat lucrările de reabilitare la şase baze militare din nordul extrem, în cadrul planului de a-şi asigura o influenţă cât mai mare în zona arctică. Ministerul rus al Apărării a anunţat că a instalat sisteme antiaeriene de tip S-300 şi S-400 în regiuni din nord-vestul şi din nord-estul ţării.

"A fost format un regiment de apărare antiaeriană plasat în mod permanent în Arhipelagul Novaia Zemlia", a declarat căpitanul Vadim Serga, purtătorul de cuvânt al Flotei nordice a Rusiei.

"Regimentul este echipat cu sisteme antiaeriene S-300/S400, capabile să respingă orice ameninţare inamică şi să atingă ţinte aflate la sute de kilometri", a adăugat oficialul militar rus.

Conform unor surse din cadrul Statului Major al armatei ruse, două sisteme de rachete S-400 Triumph (SA-21 Growler, conform terminologiei NATO - n.red) au fost instalate în Arhipelagul Novaia Zemlia. "Două regimente S-400 au fost activate şi desfăşurate în Arhipelagul Novaia Zemlia şi în colonia Tiksi, situată în Iakutia", a declarat un alt oficial militar rus.

rusia arctica

Arhipelagul rus Novaia Zemlia se află în nord-vestul Rusiei, în Marea Barents, la circa 600 de kilometri de coastele Finlandei. Provincia Iakutia este în nord-estul Rusiei, în Republica Saha, la circa 1.000 de kilometri vest de statul american Alaska.

Moscova intenţionează să-şi reactiveze bazele militare din apropierea cercului polar, clădite în timpul Războiului Rece, iar din 2016 ar urma să încartiruiască şi trupe în zonă, scrie presa rusă.

baze ruse

Cele şase baze militare modernizate ale ruşilor sunt amplasate în zone strategice, de pe tărmul continental până pe insulele din vecinatatea cercului arctic, în apropierea unor teritorii revendicate atât de Rusia, cât şi de Statele Unite, Canada, Danemarca şi Norvegia.

Noile garnizoane sunt dotate cu utilităţi şi echipamente necesare unor misiuni de lungă durată.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite