Rusia organizează exerciţii militare în Kaliningrad, enclava înconjurată de ţări membre NATO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Avion de vânătoare rusesc Su-27 FOTO Shutterstock
Avion de vânătoare rusesc Su-27 FOTO Shutterstock

Rusia a organizat exerciţii militare, sâmbătă, la Kaliningrad - o enclavă de la Marea Baltică cuprinsă între Polonia şi Lituania - a anunţat Comandamentul Flotei Mării Baltice, citat de agenţia de presă rusă Interfax, la câteva zile după ce un oficial rus de rang înalt a avertizat statele europene cu privire la orice eventuală acţiune împotriva Kaliningradului, afirmând că „s-ar juca cu focul”, relatează Reuters.

„Până la 1.000 de militari... şi peste 60 de unităţi de echipamente militare au fost implicate în exerciţii”, a anunţat serviciul de presă al Comandamentului Flotei Mării Baltice, citat de agenţia de ştiri Interfax.

Separat, 20 de avioane de vânătoare Su-27 şi bombardiere navale de linia întâi de tip Su-24 au efectuat în cursul nopţii antrenament de luptă planificat, simulând atacuri asupra unor ţinte aeriene şi terestre cu viteză redusă, posturi de comandă şi echipamente militare din Kaliningrad, a precizat Interfax.

Rusia nu a oferit un motiv pentru efectuarea exerciţiilor şi nu a specificat când au fost planificate.

Viceministrul rus de Externe Alexander Grushko a avertizat, miercuri, ţările europene împotriva oricărei acţiuni potenţiale împotriva Kalingradului, spunând că „acest lucru ar însemna că se joacă cu focul”.

Rusia


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri