Rusia îşi va vaccina toate nurcile împotriva COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nurca, FOTO Shutterstock
Nurca, FOTO Shutterstock

Rusia îşi va vaccina preventiv populaţia de nurci împotriva COVID-19, a anunţat şeful interimar al companiei naţionale a blănurilor la un post de televiziune oficial. Decizia vine după ce mai multe ţări au identificat cazuri de transmitere a virusului SARS-CoV-2 în rândurile acestor animale.

Ivan Nesterov, şeful interimar al companiei Samurul rus a făcut aceste afirmaţii luni, la postul Zvezda TV. Contactat marţi în legătură cu afirmaţiile făcute, el i-a îndrumat pe jurnalişti către Ministerul Agriculturii, afirmând că este mai bine ca această instituţie să ofere informaţiile oficiale, scrie Digi 24.

În interviul de pe Zvezda TV, Ivan Nesterov poate fi auzit afirmând că autorităţile testează în prezent vaccinul şi că plănuiesc să vaccineze populaţia de nurci atunci când procesul este finalizat.

El a spus că virusul nu a fost depistat la nurcile din Rusia şi măsura este una preventivă, adăugând că Rusia nu are nicio confirmare ştiinţifică privind transmiterea virusului de la nurci la oameni.

Mai multe ţări au identificat cazuri de COVID-19 la nurci, printre care Danemarca şi Statele Unite, a declarat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).  

RusiaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite