Rusia anunţă un nou incendiu la un depozit de combustibil, după un atac cu dronă

0
Publicat:

Un incendiu de proporții a izbucnit la un depozit de combustibil din sudul Rusiei, în urma unui atac cu dronă, a anunţat joi dimineaţă agenţia oficială de presă rusă TASS, preluată de DPA.

Atac cu dronă. FOTO Twitter@Noel Reporters (Arhivă)
Atac cu dronă. FOTO Twitter@Noel Reporters (Arhivă)

Atacul cu dronă a avut loc nu departe de Peninsula Crimeea de la Marea Neagră, la rafinăria de petrol Ilski din oraşul cu acelaşi nume şi a provocat un incendiu la rezervorul ei, după ce un incident similar a avut loc cu o zi înainte în satul rusesc Volna, în apropiere de Crimeea, scrie Agerpres, care citează agenţia rusă.

La Volna a fost incriminat tot un atac cu dronă

În Volna a luat foc un depozit de combustibil, fiind afectată o suprafaţă de 1.200 metri patrati. Oficialii ruşi au dat vina și acolo pe un atac cu dronă. La periferia localităţii Volna se află un mare terminal pentru petrol şi produse petroliere, care sunt apoi expediate pe Marea Neagră.

În ultimele zile, atacurile asupra obiectivelor de infrastructură din sudul Rusiei au devenit mai frecvente, potrivit agenţiei germane de presă DPA.

Anterior, în weekend, un rezervor de combustibil din Crimeea anexată de Rusia a fost aruncat în aer de un atac cu dronă.

În această săptămână două trenuri au deraiat în regiunea de vest a Rusiei Briansk, după explozii atribuite de asemenea dronelor.

Atacurile sunt percepute ca o potenţială pregătire pentru o preconizată contraofensivă ucraineană vizând eliberarea teritoriuluiaflat sub ocupaţia Rusiei.

Fostul președinte rus Dmitri Medvedev a declarat miercuri, într-o postare pe rețelele de socializare, că un presupus atac cu dronă asupra Kremlinului a lăsat Moscova fără alte opțiuni decât „eliminarea” președintelui ucrainean Volodimir Zelenski și „clica” sa de la Kiev, relatează Reuters.

RusiaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite