Rusia vrea „eliminarea” lui Zekenski, după explozia de deasupra Kremlinului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul președinte rus Dmitri Medvedev a declarat miercuri, într-o postare pe rețelele de socializare, că un presupus atac cu dronă asupra Kremlinului a lăsat Moscova fără alte opțiuni decât „eliminarea” președintelui ucrainean Volodimir Zelenski și „clica” sa de la Kiev, relatează Reuters.

FOTO: EPA-EFE
FOTO: EPA-EFE

În replică, Mihailo Podoliak, consilier al lui Zelenski,  spune că aceste comentarii „amenințătoare” ale fostului președinte rus pot fi întâmpinate cu replica finlandeză „Un butoi gol face mai mult zgomot”, expresie concepută ca o insultă și sugerând că persoanele cu cele mai puține cunoștințe vor vorbi cel mai tare.

Zelenski a negat că Kievul s-a aflat în spatele incidentului, despre care Kremlinul a spus că a fost un atentat la viața președintelui Vladimir Putin, dar în care nu a fost rănit nimeni.

„Noi luptăm pe teritoriul propriu, nu atacăm Moscova sau pe Putin...Nu l-am atacat pe Putin, lăsăm treaba asta tribunalului” a spus Zelenski.

O înregistrare video care a apărut pe rețelele de socializare rusești arată o coloană de fum deasupra Kremlinului.

Ulterior a apărut și o filmare cu momentul în care ceea ce pare a fi o dronă explodează fix deasupra Kremlinului.

Kievul a negat că ar avea vreo legătură cu vreun atac cu drone împotriva Kremlinului şi a subliniat că astfel de acţiuni nu ar aduce nimic Ucrainei pe front şi doar ar provoca Rusia să treacă la măsuri mai radicale.

La rândul său, secretarul de stat american Antony Blinken spune că nu poate confirma acuzațiile Rusiei că Ucraina ar fi încercat să-l asasineze pe președintele Vladimir Putin într-un atac cu dronă și că ia drept „îndoielnică” orice declarație care vine de la Kremlin.  

RusiaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite