Cum arată cupola Kremlinului după exploziile care au făcut înconjurul lumii FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Imaginea cu locul unde au avut loc cele două explozii a fost realizată de agenția de stat turcă Anadolu și preluată de Getty Images. 

FOTO Agenția Anadolu/Getty Images
FOTO Agenția Anadolu/Getty Images

Două drone au explodat, miercuri, în apropiere de cupola Palatului Senatului de la Moscova. Una dintre explozii se pare că a avut loc chiar pe cupolă, după cum se poate vedea și în imaginile realizate de agenția Anadolu.

FOTO Anadolu
FOTO Anadolu

O urmă aparent de arsură se poate observa în locul exploziei. O bucată de metal a rămas din obiectul care a explodat. EPA-EFE a distribuit, de asemenea, imagini cu persoane care inspectează domul, chiar în apropriere de locul exploziei. 

FOTO EPA EFE
FOTO EPA EFE

Potrivit imaginilor din arhiva Getty Images realizate între septembrie 2022 și martie 2023 confirmă faptul că acele urme nu erau prezente înaintea exploziei de miercuri dimineață. 

Rusia susține că Ucraina a încercat să lanseze un atac cu drone asupra Kremlinului, în noaptea de marți spre miercuri, pentru a atenta la viața lui Vladimir Putin.

Filmarea în care se vede un nor de fum deasupra Kremlinlui a fost postată în primele ore ale zilei de miercuri pe contul unui grup local și preluat de mass-media rusă, inclusiv de canalul Telegram al portalului de știri militare Zvezda.

„Kremlinul a evaluat aceste acțiuni ca fiind un act terorist planificat și o tentativă de asasinare a președintelui în ajunul Zilei Victoriei, paradei din 9 mai", a relatat agenția de stat RIA, adăugând că Putin nu și-a modificat programul și că lucrează ca de obicei.

Aceasta a precizat că două drone au fost folosite în presupusul atac, dar au fost neutralizate de apărarea rusă.

Volodimir Zelenski, aflat în vizită la Helsinki, a negat că Ucraina e responsabilă de un atac cu drone asupra Kremlinului

Noi nu îl atacăm pe Putin, sau Moscova, ci luptăm pe teritoriul nostru. Ne apărăm satele și orașele”, a comentat  Zelenski în cadrul unei conferințe de presă în capitala Finlandei.

RusiaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite