Un nou atac aerian asupra Ucrainei. Rusia a lansat 26 de drone de fabricație iraniană: Un depozit de petrol, lovit

0
Publicat:

Rusia a lansat în noaptea de marţi spre miercuri 26 de drone kamikaze de fabricaţie iraniană asupra teritoriului ucrainean. Este vorba de cel de-al treilea atac aerian nocturn din ultimele șase zile.

FOTO Twitter @NOELreports
FOTO Twitter @NOELreports

Sirenele antiaeriene au răsunat timp de mai multe ore la Kiev şi în împrejurimi, precum şi în cea mai mare parte a estului Ucrainei, iar situaţia s-a liniştit abia în zori, transmite Agerpres, care citează agențiile de presă EFE, Reuters și Unian.

Dronele, de tip Shahed-126, au fost lansate din regiunea Briansk, la granița cu Ucraina, și din Marea Azov. Datorită sistemelor de apărare aeriană primită de la aliați, armata ucraineană a reușit să doboare 21 de drone, inclusiv toate lansate asupra Kievului și șase lansate spre regiunea Dnipropetrovsk. Însă o clădire administrativă din orașul Dnipro a fost lovită, impactul declanșând un incendiu care a fost stins abia în zori. De asemenea, o dronă a lovit un depozit de petrol din regiunea Kirovograd.

„Tactica adversarului continuă ca de obicei şi fără modificări: la căderea nopţii, teroriştii lansează un val de dispozitive din diferite direcţii”, afirmă pe contul său de Telegram şeful administraţiei militare a Kievului, Serhii Popko.

Rusia şi-a intensificat atacurile aeriene înaintea unei mult aşteptate contraofensive a Ucrainei, lansând de vinerea trecută trei valuri de drone şi rachete.

Potrivit unor analişti, Rusia lansează aceste drone cu costuri reduse pentru a forţa Ucraina să consume rachete mult mai scumpe şi alte tipuri de muniţie antiaeriană. Interceptarea dronelor ar putea, de asemenea, ajuta Rusia să localizeze sistemele defensive utilizate de Ucraina.

Aceste atacuri survin după ce mai multe infrastructuri de cale ferată pe care Rusia le foloseşte pentru a furniza combustibil trupelor sale în Ucraina au fost aruncate în aer în ultimele zile. Ucraina nu a revendicat şi nici nu a negat oficial că forţele sau serviciile sale secrete s-ar afla în spatele acestor atacuri, notează EFE.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite