Rusia a decis unilateral să mute granița cu Lituania și Finlanda, în Marea Baltică

0
Publicat:

Autoritățile acestor țări nu au comentat încă acest lucru.

Rusia trimite rachete K-300 la granița cu Finlanda. Foto: Arhiva Adevărul
Rusia trimite rachete K-300 la granița cu Finlanda. Foto: Arhiva Adevărul

Autoritățile ruse urmează să declare o parte din zona de apă din estul Golfului Finlandei, precum și lângă Baltiysk și Zelenogradsk din regiunea Kaliningrad, drept ape maritime interne ale Federației Ruse. Moscow Times scrie despre acest lucru cu referire la proiectul de rezoluție a guvernului. În document se precizează că, coordonatele geografice stabilite în 1985 „nu corespund în totalitate situației geografice actuale”.

La granița cu Finlanda, rușii doresc să ajusteze coordonatele în zona insulelor Jähi, Sommers, Olanda, Rodscher, Maly Tüters, Vigrund, precum și în apropierea capului de intrare nordic al râului Narva.

Și la granița cu Lituania - în zona Curonian Spit, zonele Cape Taran, Capul de la sud de Cape Taran și Baltic Spit.

După aceea, Federația Rusă intenționează să schimbe linia frontierei maritime. Jurnaliştii notează că această rezoluţie a fost adusă în discuţie aproape simultan cu începerea exerciţiilor cu arme nucleare tactice.

Exercițiile „nucleare” din Rusia: cele mai recente știri

La începutul lunii, Putin a instruit Statul Major rus să desfășoare cursuri privind utilizarea armelor nucleare nestrategice. Kremlinul a numit-o o reacție „la comportamentul țărilor occidentale”.

Prima etapă a acestor exerciții a început astăzi. Ministerul rus al Apărării a declarat că unitățile sale de rachete se pregătesc să echipeze rachete și să se deplaseze pe ascuns într-o zonă pozițională pentru pregătirea utilizării lor.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite