Hackerii ruși au atacat companii de căi ferate din Letonia, Lituania, România și Estonia

0
Publicat:

Rusia încercă să saboteze căile ferate europene. Grupuri de hackeri pro-ruși au efectuat atacuri cibernetice asupra companiilor de căi ferate din Letonia, Lituania, România și Estonia, scrie Financial Times .

Compania Naţională de Căi Ferate

Rusia a avut „mii” de încercări de a interfera cu activitatea rețelelor feroviare europene, ca parte a unei campanii de destabilizare a UE și de sabotare a infrastructurii critice, a declarat ministrul transporturilor din Republica Cehă. Martin Kupka a declarat pentru Financial Times că Moscova este suspectată de „mii de încercări de a slăbi sistemele europene” de când dictatorul rus Vladimir Putin a ordonat o invazie pe scară largă a Ucrainei în februarie 2022.

Campania de hacking a inclus atacuri asupra sistemelor și rețelelor de semnalizare ale operatorului național de căi ferate cehe České dráhy. Atacurile din trecut au paralizat sistemele de ticketing și au ridicat temeri că un atac de succes ar putea duce la accidente grave, a spus oficialul ceh.

„Este cu siguranță un moment dificil, dar sunt foarte mulțumit pentru că am reușit să protejăm toate sistemele înainte de un atac de succes”, a spus Kupka.

Încercările Rusiei de a destabiliza infrastructura energetică a Europei sunt bine documentate, dar interferența în rețelele de transport a fost mai puțin discutată. Agenția de Securitate Cibernetică a UE a publicat primul său raport privind amenințările de transport în martie anul trecut.

Acesta a spus că „atacurile asupra companiilor feroviare au loc din ce în ce mai des, mai ales din cauza conflictului din Ucraina”. A fost vorba și despre atacuri cibernetice majore ale „grupurilor de hackeri pro-ruși” asupra companiilor de căi ferate din Letonia, Lituania, România și Estonia.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite