Rusia a cerut convocarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU, din cauza situaţiei din Bucea. Rusia susţine că este o „provocare” a ucrainenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: EPA-EFE / Reuniunea Consiliului de Securitate al ONU
Foto: EPA-EFE / Reuniunea Consiliului de Securitate al ONU

Dmitri Polyansky, prim-adjunctul reprezentantului permanent al Federaţiei Ruse pe lângă ONU, a anunţat necesitatea întrunirii în legătură cu „provocarea flagrantă a radicalilor ucraineni la Bucea”.

Rusia a cerut convocarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU pe 4 aprilie din cauza „provocării de la Bucea”. Dmitri Polyansky, prim-adjunctul reprezentantului permanent al Federaţiei Ruse pe lângă ONU, a anunţat acest lucru duminică pe canalul său Telegram.

„În lumina provocării flagrante a radicalilor ucraineni de la Bucea, Rusia a cerut convocarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU în după-amiaza zilei de luni, 4 aprilie”, a spus diplomatul.

Ministerul rus al Apărării a declarat duminică că Forţele Armate Ruse au părăsit complet satul Bucea din regiunea Kiev pe 30 martie, iar „dovezile crimelor” au apărut abia în a patra zi, când angajaţii Serviciului de Securitate al Ucrainei au ajuns în oraş. Departamentul a mai subliniat că, pe 31 martie, primarul municipiului Bucea, Anatoly Fedoruk, a confirmat în mesajul său video că nu sunt soldaţi ruşi în oraş, dar nici măcar nu a menţionat vreun localnic împuşcat pe stradă, cu mâinile legate.

Rusia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite