Rusia a anunţat că forţele sale au simulat lovituri de rachete cu capacitate nucleară în enclava Kaliningrad

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

Rusia a simulat miercuri un atac nuclear, în enclava rusă Kaliningrad, situată în Marea Baltică, folosind un tir de rachete cu capacitate nucleară, a declarat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat, relatează AFP.

În cursul manevrelor militare din această exclavă rusă situată între Polonia şi Lituania, două ţări membre ale UE, Rusia a simulat „lansări electronice” de sisteme de rachete balistice mobile Iskander cu capacitate nucleară, potrivit Ministerului rus al Apărării. 

Forţele ruse au efectuat lovituri unice şi multiple asupra unor ţinte care simulau lansatoare de sisteme de rachete, aerodromuri, infrastructură protejată, echipamente militare şi posturi de comandă ale unui inamic fictiv, a precizat comunicatul.

După ce au efectuat tirurile „electronice”, militarii au efectuat o manevră de schimbare a poziţiei pentru a evita „o eventuală lovitură în represalii”. 

De asemenea, cei peste 100 de militari care au participat la aceste exesciţii au făcut parte din „operaţiuni în condiţii de radiaţii şi contaminare chimică”.

Potrivit observatorilor, în ultimele zile televiziunea de stat rusă a încercat să facă utilizarea armelor nucleare mai acceptabilă pentru public.

"De două săptămâni auzim la televizor că ar trebui deschise silozurile nucleare", a declarat marţi Dimitri Muratov, redactor-şef al unui jurnal rus independent şi laureat al Premiului Nobel pentru Pace.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite