Putin vrea să ştie poziţia noului preşedinte ales, Volodimir Zelenski, cu privire la conflictul din estul Ucrainei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vladimir Putin îl provoacă pe noul preşedinte al Ucrainei
Vladimir Putin îl provoacă pe noul preşedinte al Ucrainei

Preşedintele rus Vladimir Putin a spus, sâmbătă, că vrea să cunoască poziţia preşedintelui ucrainean ales, Volodimir Zelenski pe tema conflictului din estul Ucrainei, pentru că oamenii sunt obosiţi de conflict şi aşteaptă o înţelegere de la noul lider de la Kiev, scrie Reuters.

Putin a spus că va discuta cu noul preşedinte al Ucrainei modul de a pune capăt conflictului din Est. De asemenea, acesta a spus că Rusia va avea un preţ al gazului cu 25 la sută mai ieftin pentru Ucraina dacă Kievul este de acord ca acesta să tranziteze ţara.

Putin vrea să ofere cetăţenie rusă separatiştilor ucraineni

Declaraţiile lui Putin vin după ce liderul de la Kremlin a produs nemulţumirea preşedintelui ales Volodimir Zelenski prin decizia sa de a oferi locuitorilor din regiunile rebele din Ucraina acces rapid la cetăţenia rusă. ”Ne gândim la acordarea naţionalităţii într-un mod simplificat tuturor cetăţenilor Ucrainei, nu doar rezidenţilor republicilor (de la) Lugansk şi Doneţk”, a declarat Putin pentru presă, referindu-se la ”republicile” separatiste din estul Ucrainei - nerecunoscute de către comunitatea internaţională, potrivit AFP.

Putin a vorbit la finalul summitului cu liderul nord-coreean Kim Jong Un despre recentul decret, liderul rus spunând că atât România, cât şi Ungaria acordă cetăţenie etnicilor care locuiesc în afara graniţelor lor.

”Este ciudat că această decizie provoacă reacţii negative, Polonia a emis astfeld e paşapoarte pentru polonezi, România pentru români, Ungaria pentru unguri. De ce ruşii sunt mai răi decât polonezii, românii sau ungurii?”, a întrebat Putin.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite