Putin şi-ar pregăti retragerea anul viitor, spun surse de la Moscova. Preşedintele rus ar suferi de o boală degenerativă. Kremlinul dezminte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Informaţiile vin în contextul în care Putin a propus un proiect de lege care să-i permită să fie senator pe viaţă cu imunitate juridică şi avantaje de stat, o asigurare pentru cazul în care ar fi nevoit să predea puterea. Kremlinul a dezminţit relatările din presa tabloidă britanică ca absurde.

Informaţiile vin în contextul în care Putin a propus un proiect de lege care să-i permită să fie senator pe viaţă cu imunitate juridică şi avantaje de stat, o asigurare pentru cazul în care ar fi nevoit să predea puterea.

 Analistul politic Valeri Solovei a spus că Putin ar avea simptome de Parkinson, fiind observat în înregistrări cu grimase de durere, schimbându-şi constant poziţia şi cu degetele tremurând uşor în timp ce apucă o cană.

Acesta a mai spus că iubita şi familia sa fac presiuni ca preşedintele rus în vârstă de 68 de ani să-şi dea demisia.

„Există o familie care are o influenţă importantă asupra lui. El vrea să facă publice planurile sale de predare a puterii în ianuarie”, spune acesta, citat de cotidianul britanic The Sun.

Semnalul că Putin şi-ar pregăti un succesor este faptul că a grăbit trecerea prin Parlament a unei legislaţii care îi dă posibilitatea de a fi senator pe viaţă garantându-i imunitate juridică.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus că relatarea din presă cu afirmaţiile lui Solovei, preluată masiv şi de alte tabloide britanice, este falsă şi că Putin are o stare de sănătate excelentă, scrie Agerpres.

"Este complet absurd. Totul e bine în ceea ce îl priveşte pe preşedinte", a declarat Peskov, citat de agenţia oficială de presă TASS. Întrebat dacă Putin intenţionează să demisioneze în viitorul apropiat, aşa cum a sugerat Solovei, Peskov a răspuns că nu.

RusiaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite