Putin s-ar simţi „umilit” dacă ar trebui să se întâlnească cu Zelenski, susţine un fost diplomat rus: „Vrea să zdrobească Ucraina”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Putin nu se va întâlni cu Zelenski pentru că ar fi umilit FOTO AFP
Putin nu se va întâlni cu Zelenski pentru că ar fi umilit FOTO AFP

Vladimir Putin ar fi „umilit” dacă ar trebui să se întâlnească cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski. Afirmaţia îi aparţine unui fost diplomat rus, care a devenit transfugul cu cel mai mare rang după ce a demisionat din funcţia sa de diplomat de rang înalt la misiunea Rusiei din Geneva, în Elveţia.

Boris Bondarev a declarat pentru Euronews că Rusia „a depăşit graniţele raţiunii şi s-a scufundat într-un abis”, iar asta l-a determinat să demisioneze. Acesta a spus că Vladimir Putin a comis „o gafă strategică” prin lansarea invaziei, iar negocierile sunt departe de a începe: „Este adevărat că fiecare război se termină cu negocieri, dar eu astăzi nu văd că negocierile sunt ceea ce doresc cele două părţi. El (n.r. - Vladimir Putin) vrea să zdrobească Ucraina pentru că este o ţară care, în opinia sa, nu are dreptul de a exista. Şi totuşi ucrainenii nu numai că există, dar ei se şi apără şi ripostează”.

Rusia nu are resurse pentru a continua războiul

Fostul diplomat de rang înalt la misiunea Rusiei din Geneva a precizat că o întâlnire între Putin şi Zelenski este puţin probabil să se întâmple, pentru că preşedintele rus ar fi umilit: „Putin nu se va întâlni niciodată cu Zelenski dacă nu este forţat să o facă. Ar fi umilit de acest lucru. Poate vă amintiţi că Putin l-a numit în mod public pe Zelenski «un drogat» şi a făcut apel la generalii şi ofiţerii ucraineni să scape de el şi de drogaţii lui de la Kiev. Imaginaţi-vă, deci, cum s-ar simţi dacă ar trebui să dea mâna cu preşedintele ucrainean”.

Boris Bondarev a spus că Rusia nu poate să continue războiul pentru multă vreme, deoarece nu are resursele necesare, cu toate că trupele ruseşti au avansat în regiunea Donbas. 

În luna mai, Boris Bondarev a trimis un e-mail colegilor săi diplomaţi prin care şi-a anunţat demisia pentru că niciodată nu s-a simţit atât de „ruşinat” după izbcunirea conflictului. 

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Zelenski l-a demis pe comandantul operaţiunilor speciale din estul Ucrainei

Lavrov susţine că acordul privind reluarea exporturilor de cereale nu exclude atacurile asupra infrastructurii militare din Odesa

RusiaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite