Putin: „Rusofobia este contraproductivă şi nu va dura o veşnicie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, a denunţat joi „rusofobia“, pe care a calificat-o drept „contraproductivă“, afirmând totodată că aceasta nu va dura „o veşnicie“, relatează agenţiile internaţionale de presă.

Într-o intervenţie la Forumul Economic Internaţional de la Sankt-Petersburg, liderul de la Kremlin a afirmat că această rusofobie este legată de emergenţa unei lumi multipolare, în special datorită eforturilor Rusiei, fapt ce nu este pe placul unora, care impun Moscovei „restricţii economice, al căror efect este absolut nul“.

Totodată, Vladimir Putin a respins acuzaţiile potrivit cărora Moscova ar fi încercat să influenţeze rezultatul alegerilor prezidenţiale din Statele Unite şi din Franţa. 

„Sunt convins că niciun hacker nu poate influenţa rezultatul final al unor alegeri dintr-o ţară“, a afirmat Vladimir Putin, citat de AFP. 

„Hackeri pot apărea în orice ţară. Dacă sunt patrioţi, îşi vor aduce contribuţia la ceea ce este profitabil pentru Rusia“, a mai spus liderul de la Kremlin, adăugând însă că „noi nu susţinem astfel de operaţiuni la nivel de stat şi nici nu avem intenţia de a face aşa ceva în viitor. Dimpotrivă, noi încercăm să combatem“ acest lucru. 

De asemenea, Vladimir Putin a negat că hackeri ai guvernului rus ar încerca să influenţeze alegerile legislative federale ce vor avea loc în toamna acestui an în Germania, alegeri în urma cărora va fi desemnată şi persoana care va deţine în următorii patru ani funcţia de cancelar, transmite DPA. 

Preşedintele rus a adăugat că nu are nicio preferinţă legată de principalii competitori pentru acest post - actualul cancelar, Angela Merkel, şi liderul social-democraţilor germani, Martin Schulz, fost preşedinte al Parlamentului European.

Putin a precizat însă că pe Angela Merkel o ştie de multă vreme, chiar dacă au avut opinii diferite pe diverse teme, în timp ce despre rivalul ei, Martin Schulz, nu ştie prea multe lucruri. 

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite