Igor Dodon a avut o întrevedere cu Dmitri Rogozin: Am condamnat demersurile antiruse ale Chişinăului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut joi, 1 iunie, la Sankt-Petersburg, o întrevedere cu vicepremierul Rusiei, Dmitri Rogozin. Oficialii au discutat despre relaţiile moldo-ruse, dar şi despre scandalul diplomatic din ultima vreme. În acest context, Dodon a condamnat decizia Chişinăului de a expulza cinci diplomaţi ruşi, calificând acţiunea drept un demers antirus.

„Aceste forţe (referindu-se la partidele de la guvernare) nu exprimă voinţa tuturor cetăţenilor Moldovei, care ferm pledează pentru un parteneriat strategic cu Rusia. Am subliniat că acţiunile majorităţii parlamentare şi a Guvernului sunt îndreptate în primul rând împotriva poporului nostru, împotriva cursului preşedintelui de a dezvolta parteneriatul strategic cu Rusia”, a menţionat Dodon pe pagina sa de Facebook.

Preşedintele şi-a exprimat speranţa că în curând va fi depăşită criza temporară din relaţiile moldo-ruse.

De asemenea, un alt subiect abordat în cadrul întrevederii a fost legat de reglementarea conflictului transnistrean.

„Am discutat despre rezolvarea problemelor actuale, precum folosirea maşinilor cu numere de înmatriculare transnistrene, recunoaşterea diplomelor transnistrene de studii şi altele”, a adăugat şeful statului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite