Putin: Rusia „nu are ambiții imperiale” și nu va ataca NATO „Cine a inventat această absurditate? Prostii”

0
Publicat:

Președintele rus Vladimir Putin a afirmat miercuri că Rusia nu are „ambiții imperiale” și nu intenționează să atace NATO, într-o declarație dată la peste doi ani de la declanșarea ofensivei împotriva Ucrainei, conform AFP.

Vladimir Putin neagă „ambițiile imperiale” ale Rusiei - FOTO EPA-EFE
Vladimir Putin neagă „ambițiile imperiale” ale Rusiei - FOTO EPA-EFE

Nu căutaţi ceea ce nu există (...) nu căutaţi ambiţiile noastre imperiale. Ele nu există", a afirmat preşedintele Putin, în cadrul unei întâlniri cu agenţii de presă, în răspuns la o întrebare adresată de AFP privind prezenţa unor drapele ale Rusiei contemporane, Rusiei Imperiale şi URSS în faţa sediului Gazprom unde a avut loc întâlnirea cu jurnaliştii, relatează Agerpres.

Putin a condamnat Occidentul pentru acuzațiile conform cărora ar căuta o confruntare militară cu NATO și , prin urmare, trebuie să se pregătească pentru aceasta. 

Se spune că Rusia vrea sa atace NATO (...) Cine a inventat această absurditate? Prostii", a declarat liderul de la Kremlin. 

Moscova a negat luni de zile că pregăteşte o ofensivă militară împotriva Ucrainei, înainte de a lansa în cele din urmă atacul din 24 februarie 2022, acuzând Occidentul că intenţionează să se folosească de aliatul ucrainean pentru a slăbi sau chiar distruge Rusia, menționează AFP.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite