Putin pleacă de la Moscova pentru prima dată în 2023. Președintele rus merge în Kârgâstan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele rus este la prima sa vizită în străinătate din 2023.

Vladimir Putin. Foto: EPA-EFE
Vladimir Putin. Foto: EPA-EFE

Președintele rus Vladimir Putin a sosit în Kârgâzstan. Actuala vizită a liderului rus este prima în străinătate din acest an.

Putin are un program încărcat în Bișkek. Joi, ziua de lucru va începe cu o întâlnire oficială între președintele Federației Ruse și omologul său kârgâz, Sadyr Japarov, la reședința de stat Ala-Archa. Acolo vor purta negocieri, după care va avea loc o ceremonie de semnare a documentelor bilaterale. Liderii vor face și declarații în presă.

După aceasta, Putin va participa la un eveniment de gală dedicat aniversării a 20 de ani de la stabilirea bazei aeriane militare ruse din Kant. Tot joi, președintele rus este programat să poarte discuții cu liderul azer Ilham Aliyev.

Vineri la Bishkek va avea loc o reuniune a Consiliului șefilor de stat din CSI, care se va desfășura într-un format restrâns. Drept urmare, liderii sunt așteptați să semneze documente comune. Tot în această zi, Putin va avea o întâlnire separată cu președintele Tadjikistanului Emomali Rahmon.

Reședința de stat „Ala-Archa” este situată în satul Chon-Aryk adiacent Bishkek, într-o locație pitorească la poalele crestei montane Ala-Too. De regulă, pe teritoriul său au loc toate evenimentele cu participarea oaspeților străini de rang înalt din capitala Kârgâzstanului. 

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite