Putin ar putea călători „când îi convine” în Coreea de Nord. „A acceptat cu plăcere invitația”

0
Publicat:

Președintele rus, Vladimir Putin, a acceptat să efectueze o vizită în Coreea de Nord, la invitația liderului nord-coreean Kim Jong Un, potrivit informațiilor furnizate de agenția oficială nord-coreeană KCNA.

Putin a acceptat să viziteze Coreea de Nord FOTO EPA-EFE
Putin a acceptat să viziteze Coreea de Nord FOTO EPA-EFE

La începutul acestei săptămâni, Kim Jong Un a decis să se deplaseze în Rusia pentru a întări legăturile dintre Moscova și Phenian, cu accent pe colaborarea militară.

Deși nu a fost emis niciun comunicat oficial privind un posibil acord pentru livrarea de echipamente militare către Rusia, în scopul sprijinirii ofensivei acesteia în Ucraina, așa cum a sugerat anterior Washingtonul, întâlnirea dintre cei doi lideri a stârnit interesul comunității internaționale.

La finalul întâlnirii desfășurate miercuri, Kim Jong Un l-a invitat pe Vladimir Putin să viziteze Republica Populară Democrată Coreeană (Coreea de Nord) „atunci când îi convine”, potrivit KCNA. Putin a acceptat cu plăcere această invitație și a reiterat dorința sa fermă de a continua să dezvolte istoria și tradiția prieteniei dintre Rusia și Coreea de Nord, conform agenției nord-coreene.

„Putin a acceptat cu plăcere invitaţia şi a reafirmat dorinţa sa neclintită de a face să avanseze istoria şi tradiţia prieteniei dintre Rusia şi RPDC”, a mai declarat agenţia.

În cursul aceleiași zile, liderul nord-coreean a asigurat că Moscova va obține o „mare victorie” asupra dușmanilor săi, referindu-se la angajamentul Rusiei în conflictul din Ucraina, care durează de mai bine de un an și jumătate.

Putin, la rândul său, a subliniat importanța „viitoarei întăriri a cooperării cu Phenianul”, menționând perspectivele colaborării militare cu Coreea de Nord, chiar în ciuda sancțiunilor internaționale care vizează țara comunistă, din cauza programelor sale nucleare și balistice în dezvoltare.

Aceasta este prima întâlnire a celor doi lideri de la călătoria anterioară a lui Kim Jong Un la Vladivostok, în 2019. Cu acest prilej, cei doi lideri au reafirmat dorința lor de a consolida relațiile bilaterale și de a explora noi modalități de cooperare într-o regiune marcată de tensiuni geopolitice.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite