Putin lansează un mesaj ameninţător către Ucraina: „Ne rezervăm dreptul de a face totul pentru a proteja libertatea religioasă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vladimir Putin şi patriarhul Kirill al Moscovei FOTO EPA-EFE
Vladimir Putin şi patriarhul Kirill al Moscovei FOTO EPA-EFE

Preşedintele rus Vladimir Putin spune că Moscova este pregătită să apere drepturile oamenilor, inclusiv la libertatea religioasă, transmite agenţia de presă TASS.

Liderul de la Kremlin a denunţat joi autocefalia primită de Biserica Ortodoxă Ucraineană şi i-a comparat pe iniţiatorii acestui demers cu ateii care au persecutat preoţi şi credincioşi în secolul trecut.

În acest context, el a afirmat că Moscova este pregătită să apere drepturile oamenilor la libertatea religioasă.

„Ne rezervăm dreptul de a reacţiona şi de a face totul pentru a proteja drepturile omului, inclusiv la libertatea religioasă“, a declarat Putin în cadrul unui eveniment organizat cu prilejul împlinirii a zece ani de la întronizarea patriarhului Kirill al Moscovei.

Potrivit preşedintelui rus, autocefalia Bisericii Ortodoxe Ucrainenen nu este legată de credinţă, ci de o luptă pentru putere.

„Este regretabil faptul că Patriarhia Constantinopolului a fost atrasă în această“ situaţie, a adăugat el.

Patriarhia Moscovei a condamnat dur decizia unei părţi a ucrainenilor de a aspira la o biserică ortodoxă autocefală, ameninţând cu izbucnirea unui război civil şi întrerupând legăturile cu Constantinopolul.

Biserica Ortodoxă Ucraineană a primit tomosul la 15 decembrie anul trecut în cadrul unui Sinod de Unificare.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite