Putin, în dificultate în două regiuni de lângă Ucraina. Lupte intense în Kursk și explozii la Belgorod

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lupte intense aveau loc joi în Kursk între Forțele Armate ale Rusiei şi combatanţi locali anti-Kremlin deși Ministerul Apărării de la Moscova susținea încă de marți dimineață că a respins o incursiune în această regiune situată la granița cu Ucraina.

Explozii la Belgorod Captura X @nexta_tv
Explozii la Belgorod Captura X @nexta_tv

În afară de luptele din regiunea Kursk, un nou val de atacuri cu drone a vizat joi regiunea vecină Belgorod.

Aceste incursiuni armate şi raiduri aeriene s-au multiplicat în ultimele zile şi intervin înaintea așa-ziselor alegeri prezidenţiale din Rusia, programate de vineri până duminică pentru legitimarea lui Vladimir Putin ca „președinte”.

Rosgvardia, garda națională a Rusiei, a susținut că, alături de poliţia de frontieră şi de armată, a „contracarat un atac al unor grupuri de diversiune inamice în apropiere de localitatea Tiotkino, din regiunea Kursk”, scrie AFP, potrivit Agerpres.

Luptele din jurul acestei localități de tip urban au început marți după incursiunea dinspre Ucraina a unor unităţi alcătuite din luptători ruşi anti-Kremlin.

Legiunea „Libertate Rusiei”, care efectuează incursiunea alături de Corpul Voluntarilor Ruși și Batalionul Siberian, a promis joi să „elibereze regiunile ruse” Belgorod și Kursk de sub regimul condus de Vladimir Putin.

Guvernatorii celor două regiuni au fost invitați „să ordone evacuarea imediată a civililor” din calea luptelor. „Suntem nevoiţi să lovim poziţii militare aflate în oraşele Belgorod şi Kursk. Pentru a evita victimele civile, solicităm tuturor să părăsească aceste oraşe imediat”au transmis cele trei unități anti-Kremlin. În cazul în care autoritățile nu dau curs evacuărilor, civlii din cele două regiuni sunt îndemnați „să meargă imediat în adăposturi”.

Potrivit Nexta, orașul Belgorod, situat la aproximativ 40 de kilometri de granița cu Ucraina, este cuprins de explozii.

Guvernatorul regiunii Belgorod a ordonat închiderea centrelor comerciale și le-a recomandat locuitorilor să evite călătoriile neesențiale.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite