Putin, după discuţia cu Biden: Rusia „are dreptul să-şi apere securitatea”

0
0
Vladimir Putin FOTO EPA-EFE
Vladimir Putin FOTO EPA-EFE

Preşedintele rus Vladimr Putin a afirmat miercuri, la o zi după summitul virtual avut cu omologul său american Joe Biden, că ţara sa are dreptul să se apere.

Biden l-a avertizat pe omologul său rus că va recurge la „sancţiuni puternice” împotriva Rusiei în cazul unei ofensive împotriva Ucrainei.

„Rusia poartă o politică externă a păcii, însă ea are dreptul să-şi apere securitatea”, a susţinut Putin într-o conferinţă de presă, potrivit AFP.

A lăsa NATO să se apropie de frontierele ruse fără a acţiona ar fi „criminal”, a insistat liderul de la Kremlin.

Europenii şi americanii acuză de mai multe săptămâni Rusia de faptul că desfăşoară forţe în număr mare la frontiera cu Ucraina, un lucru care sugerează o escaladare militară.

Din contră, Moscova consideră că susţinerea Kievului de către NATO şi a ambiţiilor ucrainene de aderare la blocul militar occidental alimentează riscul unei confruntări militare în regiune şi consttuie o ameninţare la adresa securităţii Rusiei.

Vladimr Putin a declarat, în această conferinţă de presă comună, la Soci, cu premierul grec Kyriakos Mitsotakis, că discuţiile sale cu Joe Biden au fost „constructive”.

„Avem posibilitatea să continuăm acest dialog, iar asta mi se pare esenţial”, a declarat el.

Kremlinul şi Casa Albă şi-au reluat contactele odată cu summitul Biden-Putin din iunie, la Geneva, şi videoconferinţa de marţi.

Mai multe - Rusia

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite