Putin a vorbit pentru prima oară despre moartea lui Navalnîi. Reacția unui opozant: liderul rus este „o insectă care se hrănește cu sânge”

0
Publicat:

Vladimir Putin a confirmat pentru prima dată, duminică, că principalul său opozant politic Aleksei Navalnîi urma să fie eliberat în cadrul unui schimb de prizonieri, chiar înainte de moartea sa.

Vladimir Putin FOTO EPA-EFE
Vladimir Putin FOTO EPA-EFE

Putin a declarat într-o conferinţă de presă la Moscova că deja îşi dăduse acordul ca Navalnîi să fie eliberat în schimbul unor cetăţeni ruşi închişi în state din Occident, transmite agenția de presă DPA, preluată de Agerpres.

„În ceea ce îl priveşte pe domnul Navalnîi, el nu mai este în viaţă. Este un eveniment trist”, a spus Putin, pronunțând pentru prima dată numele opozantului său abia după ce a fost declarat câștigător în așa-zisele alegeri prezidențiale din Rusia.

„Din păcate, s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Dar se întâmplă, nu ai ce să faci în această privinţă, asta este viaţa”, a continuat liderul de la Kremlin în legătură cu moartea lui Navalnîi, declarat decedat pe 16 februarie în colonia penitenciară „Lupul polar”.

Circumstanţele morţii principalului opozant politic al lui Putin nu au fost clarificate. În 2020, Navalnîi a supravieţuit unei tentative de otrăvire cu agentul neurochimic Noviciok orchestrate de o echipă specială din Serviciul Federal de Securitate (FSB, principalul succesor al KGB). Iulia Navalnaia este convinsă că soțul ei a fost asasinat.

Leonid Volkov, fostul colaborator apropiat al lui Aleksei Navalnîi, a numit „cinică” declaraţia lui Putin făcută la o lună după moartea opozantului. Putin şi-a ucis de fapt adversarul, a subliniat Volkov, descriindu-l pe liderul de la Kremlin drept „o insectă care se hrăneşte cu sânge”.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite