Putin a semnat decretul pentru o nouă campanie de recrutare militară. Câți ruși sunt obligați să intre în serviciul militar

0
Publicat:

Vladimir Putin a semnat, joi, un decret pentru o nouă campanie de recrutare militară, de rutină, care are loc în fiecare primăvară și toamnă. Mii de cetățeni ruși, cu vârste cuprinse între 18 și 27 de ani, sunt obligați să intre, în mod obligatoriu, în serviciul militar.

Vladimir Putin a semnat decretul pentru o nouă campanie de recrutare militară FOTO Profimedia
Vladimir Putin a semnat decretul pentru o nouă campanie de recrutare militară FOTO Profimedia

Câți cetățeni ruși urmează să se alăture armatei

Liderul de la Kremlin a semnat un decret care stabilește începerea unei noi campanii militare de primăvară, de rutină. 147.000 de cetățeni ruși au datoria de a intra, în mod obligatoriu, în serviciul militar, a precizat agenția de presă de stat Tass, citată de Reuters.

Ultima astfel de recrtutare a avut loc în toamnă. Concret, în septembrie anul trecut, Putin a semnat un ordin prin care erau convocați 120.000 de oameni, pentru campania de toamnă. La acea vreme, Tass a citat Ministerul Apărării, spunând că recrutarea nu are nicio legătură cu operațiunea militară specială, termenul oficial al Rusiei pentru a defini războiul din Ucraina.

Toți bărbații din Rusia, cu vârste cuprinse între 18 și 27 de ani, trebuie să efectueze un an de serviciu militar sau o pregătire echivalentă în timpul învățământului superior. În medie, în ultimii ani, aproximativ 130.000 de persoane au fost chemate în fiecare dintre campaniile de primăvară și toamnă, conform datelor furnizate de Tass.

Aceasta vine după ce Rusia a lansat o nouă campanie ce caută voluntari pentru a realimenta trupele rusești din războiul cu Ucraina.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite