Procuratura moscovită va verifica compania Mars pentru „finanțarea Forțelor Armate ale Ucrainei”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De asemenea, vor stabili fiabilitatea veniturilor primite și respectarea regimului deducerilor fiscale și a taxelor plătite trezoreriei ruse.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Parchetul din regiunea Moscova va efectua o verificare cu privire la o posibilă finanțare a armatei ucrainene, precum și cu privire la respectarea regimului de taxare de către compania americană Mars, specializată în alimente și hrană pentru animale, au anunțat joi  agențiile ruse de aplicare a legii.

„În prezent, procuratura din regiunea Moscova a fost instruită să efectueze o verificare asupra activităților ilegale ale Mars LLC, în special, să verifice compania pentru acordarea de sprijin financiar Forțelor Armate ale Ucrainei, precum și pentru fiabilitatea veniturile primite și respectarea acestora cu deducerile fiscale plătite trezoreriei Federației Ruse”, precizează comunicatul procuraturii moscovite.

Șeful Proiectului Federal pentru Securitate și Anticorupție, Vitaly Borodin, a solicitat anterior Procuraturii Generale să efectueze „un audit” la Mars. El a menționat că firmaa câștigă miliarde în Rusia, sponsorizează Ucraina și, eventual, Forțele Armate ucrainene, ascunzându-se în spatele obiectivelor umanitare.

Mars, pe lângă batoanele de ciocolată omonime și alte produse de cofetărie (batoane Bounty, Milky Way, batoane Twix, ciocolate M&M, drajeuri Skittles), deține și mărcile de gumă de mestecat Orbit și Wrigley și mărcile de hrană pentru animale de companie Pedigree, Royal Canin și Sheba. Președintele Mars, Grant Reed, a anunțat în martie anul trecut suspendarea tuturor campaniilor sale de publicitate în Federația Rusă și Belarus, precum și refuzul temporar de a investi în Rusia. 

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite